dimecres, 9 de juny del 2021

Teragnosis: una nova esperança contra el càncer


La teragnosis en medicina nuclear consisteix en utilitzar molècules unides a isòtops radioactius per al diagnòstic i tractament de malalties. En la investigació de la Clínica Central de Bad Berka s’ha experimentat amb un home amb càncer de próstata, i s’ha comprovat que utilitzant la teragnosis desapareix el tumor per complet. Diuen que no sols es pot utilitzar amb el càncer de prostata, el qual és mortal, sinó també amb altres tipus com de tiroides.

La tècnica per a exterminar el tumor consisteix en utilitzar la molècula PSMA, que és una proteïna que sol estar en grans quantitats en les cèl·lules de càncer de pròstata.
La teragnosis significa teràpia i diagnòstic; per fer el diagnòstic, el PSMA s'uneix al gal·li-68 (element químic radioactiu), que brilla en una exploració amb tomografia (espècie de tub on fan radiografies per parts) perque emet positrons. I per al tractament, el PSMA s’uneix amb el luteci-177, que emet una radiació que mata les cèl·lules canceroses.

Encara que la teragnosis no és la cura contra cap tipus de càncer, si ajuda a poder combatre amb la lluita contra el càncer. Hi ha que tindre en compte que només s’utilitza en persones amb càncers mortals i que la quimio no els a fet efecte.
A més a més aquesta nova tècnica és molt costosa, i no tots el ciutadans amb aquests tipus de càncer s’ho podran permetre a no ser que ho pague la seguretat social, 65.000€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada