dimecres, 6 de març del 2019

És possible recuperar el temps de son perdut?


Dormir poco puede hacer descender la sensibilidad a la insulina

La falta de son incrementa el risc d'obesitat o diabetis, no dormir és un problema de salut pública. set o huit hores diàries recomanades estan relacionats amb un increment de la mortalitat. els científics volen saber si el cap de setmana pot servir per a compensar les nits amb menys hores de son de la setmana laboral.


Un grup d'investigadors hi ha tractat de mesurar els efectes de dormir sense límits durant el cap de setmana per a compensar els problemes metabòlics de dormir poc entre setmana. van repartir als voluntaris que van participar en l'experiment en tres grups. En el primer van dormir nou hores al dia durant nou nits, en el segon cinc hores al dia durant la setmana i tot el que van voler durant el cap de setmana i en el tercer cinc hores durant els nou dies que va durar l'experiment.

Les persones dels grups que dormien menys solien picar més després del sopar i van tindre un increment de pes. Esta tendència es va reduir durant el cap de setmana en el grup que tenia eixos dos dies per a recuperar el son perdut durant la setmana, però després van patir un rebot. Les menjars fora d'hores van augmentar, va pujar el pes i es va reduir la sensibilitat a la insulina, una hormona essencial per a assimilar en els músculs o el fetge el sucre que obtenim dels aliments. La resistència a la insulina està en l'origen de la diabetis. Els autors afigen que els que van recuperar les hores del son durant el cap de setmana també patien conseqüències negatives al retardar el seu rellotge circadiari. El temps de recuperació del son durant el cap de setmana probablement no siga una mesura efectiva per a contrarestar els problemes metabòlics quan la pèrdua de son és crònica.

NOTICIA ORIGINAL 


NOTICIA RELACIONADA 1 

NOTICIA RELACIONADA 2


VIDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada