dimecres, 6 de març del 2019

El deshielo del Ártico se acelera sin precedentes

Fins ara, s'havia estudiat l'impacte del canvi climàtic sobre l'extensió del gel en l'Àrtic a través d'observacions satel·litàries que revelaven dades del desgel des dels anys 1970. Ara un nou estudi publicat en la revista Nature recrea una nova crònica històrica més precisa des del segle XVII fins a l'actualitat que descriu el recorregut del gel.
El treball titulat “Nonlinear rise in Greenland runoff in respon-se to postindustrial Arctic warming” permet comprendre millor el verdader impacte del clima sobre l'Àrtic. Els resultats d'esta investigació, liderada per Luke Trusel de la Universitat de Rowan, en Nova Jersey, Estats Units, revelen que l'augment del desgel va començar a mitjan 1800, després de l'inici de l'era industrial, i que la velocitat de la seua desaparició no ha fet més que accelerar-se, per damunt de la variabilitat normal, fins al dia de hui.

“En comparació amb el començament de l'era industrial, ens trobem actualment amb un 50% més d'aigua de desgel. Segons les dades, s'ha produït un 30% d'este augment únicament durant el segle XX”, assenyala Sarah Dónes de la Institució Oceanogràfica de Woods Hole -WHOI , per les seues sigles en anglés- i coautora de la publicació. L'experta explica, segons informa l'agència de notícies SINC que els índexs actuals “s'han disparat” per damunt de la normalitat.


NOTICIA ORIGINAL

NOTICIES RELACIONADES:
-El deshielo del Ártico se acelera a un ritmo sin precedentes
-El deshielo de Groenlandia se acelera a un ritmo sin precedentes 

VÍDEO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada