dimecres, 6 de març del 2019

El misteri còsmic de les explosions FRB


Estes ràfegues ràpides de ràdio procedixen de llocs molt llunyans de l'univers i alguns cientfics creuen que podrien ser senyals alienigens.


Les explosions FRB són pulsos energètics causats per algun fenòmen desconegut. Procedixen de llocs molt llunyans. En una dècada s’han registrat 52 fonts de FRB. En 2012 es van captar per primera vegada ràfegues que venien d'una mateixa font, i ara ha tornat a succeir: el radiotelescopi CHIME, ubicat en la Columbia Britànica (Canadà) , va descobrir entre juliol i octubre de l'any passat tretze noves FRB, sis d'elles amb origen en el mateix punt.

Hi ha diverses teories sobre la procedència de les explosions FRB, alguns científics han suggerit que les FRB podrien ser emissions de civilitzacions extraterrestres o polsos d'energia per a impulsar naus alienígenes; altres teories diuen que aquestes ràfagues ràpides de ràdio de potència aclaparador podrien procedir d'objectes de densitat inimaginable, com els forats negres.


Les FRB importen molt als especialistes, més enllà  de l'enigma de la seua font. La raó és que poden constituir una excel·lent ferramenta per a conéixer millor el mig intergalàctic, l'espai pràcticament buit situat entre les galàxies, del que queda molt per saber. Ja que aquestes senyals de ràdio travessen enormes distàncies fins a arribar al nostre planeta, interactuen per força amb les mínimes quantitats de matèria presents en el seu camí. Així, desentranyar l'estructura i naturalesa de les FRB, i els canvis que patixen des del seu origen, pot dir-nos molt sobre el cosmos.





VÍDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada