dimecres, 6 de març del 2019

ECLIPSE SOLAR: UNA FOSCOR MÀGICA RECORRE ESTATS UNITS


El 22 d'agost del 2017, una ombra va recórrer el país dels Estats Units diagonalment en 92 minuts. Va ser el primer eclipse solar total que va creuar EUA en 99 anys, i va atraure a milions de persones.

En Isle of Palms, Carolina del Sud, es van concentrar centenars de persones. Durant una hora i mitja el Sol va anar lentament desapareixent. I durant dos minuts i un segon, es va fer de nit, la lluna es va situar per davant del Sol i este es va deixar de veure. Després d'eixa foscor, el Sol va reaparéixer gradualment mentres l'eclipse es despedia i s'endinsava en l'oceà Atlàntic.

Els dos minuts i un segon de foscor van paréixer fugaços. La lluna situada enfront del Sol va crear una corona extremadament brillant de llum blanca. Uns quinze minuts abans de l'eclipse, la temperatura va caure i el vent va bufar amb força. Una llum grisa invadia l'entorn mentres tot es ralentitzava.

Observant l'eclipse era impossible no tindre una sensació de menudesa del ser humà. La lluna és 400 vegades més xicoteta que el Sol i poder observar el moment precís en què se situa per davant i ho bloqueja és una fita. Els eclipses solars totals no són insòlits, ocorren en alguna zona del planeta cada 18 mesos, però és difícil que es puguen veure des de punts habitats.


NOTICIA ORIGINAL


NOTÍCIES RELACIONADES:

Estats Units es prepara per a contemplar un eclipse solar total.

Gran expectació als EUA davant del primer eclipse solar total des de 1918.


VIDEO:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada