divendres, 8 de març del 2019

Científics japonesos descobreixen un bacteri capaç d’alimentar-se de plàstic


Un dels majors problemes que hi ha a hui en dia en el nostre planeta és la contaminació que els humans em causat mitjançant el plàstic, però aquest problema podria tindre una solució gràcies al descobriment que han fet uns investigadors de l’Institut deTecnologia de Kyoto els quals han trobat un bacteri capaç d’alimentar-se de plàstic.

Aquest bacteri es capaç e sobreviure alimentant-se tan sols de PET, el qual es el tipus de plàstic més utilitzat en la indústria alimentària. Abans d’aquest descobriment els microbiòlegs ja coneixien altres exemples de sers vius capaços d’assimilar els plàstic, però no es tenia constància de la velocitat de creixement o la velocitat a la que podien consumir-lo.

Després d’aconseguir analitzar aquest bacteri, és va arribar a la conclusió de que aquest aconseguia degradar el plàstic a una velocitat de de 0,13 mil·ligrams per centímetre quadrat al dia. Segons els seus descobridors, açò volia dir que aquest bacteri es capaç de degradar quasi per complet una fina capa de PET en sis setmanes.

Aquest descobriment és de gran importància degut a que vivim en un planeta on cada any es produeixen al voltant de 300 milions de tones de plàstic i tan sols s’arriba a reciclar al voltant del 15% d’aquest, produint així una gran contaminació sobretot als oceans i mars de tot el món.


Notícia


Notícia relacionada 1


Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada