dimecres, 6 de març del 2019

Així aconsegueix canviar de sexe el peix pallasso

Algunes espècies de peixos, que un peix canvie de sexe després de reproduir-se diverses vegades no és una novetat. Però este procés d'hermafroditisme   seqüencial continuava sent un misteri per als científics des del punt de vista molecular.



En les famílies dels peixos pallasso (Amphiprion bicinctus) , és habitual trobar un mascle i una femella adults i diversos juvenils. Quan la femella desapareix, el mascle altera els seus nivells d'hormones i els seus comportaments, transformant-se en una femella amb un objectiu: restaurar l'equilibri anterior. Estes característiques permeten que les poblacions siguen més resistents a les alteracions del seu entorn i eviten el fracàs de les seues habilitats reproductives.

Un equip de la King Abdullah University of Science and Technology  a Aràbia Saudita va estudiar la biologia que explica este fenomen, identificant els canvis en l'expressió dels gens dins del cervell i les gònades que conduïxen al procés de l'hermafrodismo seqüencial. Per a això, els científics van comparar els perfils d'activitat genètica en mascles i femelles adults, així com en mascles que es trobaven en múltiples estadis del procés.


Després d'estar dos setmanes separats d'una femella, els investigadors van detectar clars canvis en l'expressió dels gens en el cervell dels mascles que aparentment anuncien l'inici de la transició de sexe. Altres alteracions complementàries en l'expressió gènica gonadal es van fer evidents unes setmanes més tard.




Noticia Original

Notícies Relacionades
El peix pallasso mascle canvia de sexe si mor la seua femella
El peix que canvia de sexe 20 vegades al dia

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada