dilluns, 3 de desembre del 2018

UNA ESTRELLA VA ALTERAR ELS COMETES DEL SISTEMA SOLAR FA 70.000 ANYS



Aproximadament fa uns 70.000 anys, una xicoteta estrella rogenca es va aproximar al nostre sistema solar, l'estrella de Scholz, i el seu pas va trastornar cometes i asteroides del sistema solar de la prehistòria.

Scholz, era només el 9% de la massa del Sol. En 2015 els astrònoms van descobrir que esta estrella havia fregat el nostre planeta, i van suposar que no hauria tingut molt efecte en el nostre Sistema Solar. Però revisant les posicions dels objectes del Núvol d'Oort, encara podem veure l'impacte de la seua visita a hores d'ara.

Els astrònoms van analitzar les posicions d'uns 340 objectes del sistema solar amb òrbites hiperbòliques, i van detectar que la trajectòria d'alguns d'ells estava influenciada pel pas de l'estrella de Scholz.

Esperaven que eixes posicions es distribuïren de forma uniforme en el cel, però el que van trobar va ser molt diferent, una acumulació estadísticament significativa de radiants. El moment en què va passar esta estrella prop de nosaltres i la seua posició durant la prehistòria, coincideixen en les dades de la nova investigació en 2015.

És possible que notaren la resplendor roja apagada de l'estrella, però no una estrella nana. L'estrella de Scholz és en realitat un sistema doble format per una xicoteta nana roja, entorn de la que orbita una nana marró més xicotet i molt menys brillant.


NOTICIA ORIGINAL

NOTÍCIES RELACIONADES:
Una estrella va creuar el Sistema Solar fa 70.000 anys.

Una estrella va passar pel Sistema Solar fa 70.000 anys.


VIDEO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada