dimarts, 18 de desembre del 2018

Troben les empremtes de dinosaure més xicotetes del món




Un equip internacional de paleontòlegs ha descobert en Corea del Sud les empremtes més xicotetes del món d’un dinosaure. La criatura que les va crear fa 110 milions d’anys tenia la grandària d’un teuladi amb unes empremptes d’un tamany d’un centímetre de longitud.


Els investigadors creuen que es tracta de carnívors raptors, un dels gèneres de dinosaures més populars per l'efecte cinematogràfic de «Parque Jurásico», però encara no saben precisar si eren adults així de diminuts o cries que encara havien de desenrotllar-se.

El dinosaure que va crear estes empremtes era un animal que fàcilment podries tindre en la palma de la mà .Per a estimar la grandària del dinosaure que va fer les empremtes, l'equip va mesurar la longitud de la mateixa i va multiplicar el valor per 4,5 per a obtindre una altura de maluc aproximada.


Els depòsits del llac del Cretaci inferior en la formació Jinju on es va realitzar el descobriment van crear condicions perfectes que van permetre la preservació d'empremtes diminutes que rares vegades es troben en altres llocs.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada