diumenge, 2 de desembre del 2018

UN ICEBERG RECTANGULAR DETECTAT EN LA PENÍNSULA ANTÀRTICA




Este estrany iceberg que va fotografiar la NASA fa uns dies, flota a la deriva en les aigües de la Península Antàrtica. Quan pensem en un iceberg ens imaginem un bloc de gel punxegut o potser pla però sense una forma definida. Però este s'assembla a un rectangle perfecte.

Els científics tenen un nom per a ell: és un iceberg tabular. Es diu així perquè és ample, pla i llarg, com una taula. Els icebergs tabulars es desprenen de les voreres de les plataformes glaceres. Este, en particular, prové de la plataforma Larsen C , en la Península Antàrtica.

Este iceberg encara conserva les seues vores rectes, que encara no han sigut desgastades per les onades de l'oceà, així que els científics creuen que es va desprendre recentment. La forma de les vores i dels angles s'explica per la composició del gel.

Els experts de la NASA no saben exactament quant mesura, però calculen que podria tindre més d'un quilòmetre d'ample. Això sí, igual que tots els icebergs, la seua part visible en la superfície comprén només una xicoteta fracció del seu tamaña: en este cas al voltant del 10%.


NOTICIA ORIGINAL:

NOTÍCIES RELACIONADES:

L’ORIGEN D’UN ICEBERG PERFECTAMENT RECTANGULAR TROBAT PER LA NASA NO TE MISTÈRI”

“LA NASA DESCOBREIX UNA ICEBERG RECTANGULAR A L’ANTÀRTIDA”



VIDEO:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada