dimecres, 19 de desembre del 2018

DESCOBREIXEN UN EXOPLANETA DE LA GRANDÀRIA DE LA TERRA SEMBLANT A MERCURI




L'exoplaneta s'anomena K2-229b i té la grandària de la Terra, però la seua massa és pareguda a la de Mercuri. Igual que ell, és una ‘gran bola de metall’ amb una enorme densitat, i que posseïx una composició molt prima de roca en la seua superfície. L'espectrògraf HARPS de l'Observatori Austral Europeu ha localitzat este nou planeta, que forma part d'un sistema planetari a 340 anys llum d'una estrella molt semblant al Sol.

Les seues observacions ajudaran a comprendre com es va formar Mercuri. 
Mercuri és una gran esfera de metall, ‘barnizada’ de roca, i els científics pensen que es tracta, del nucli del que va ser un planeta més gran, atès que posseïx només una prima capa de roca, en comparació amb el seu gran nucli metàl·lic.

A diferència d'altres planetes, com Venus, Mart o la Terra, que tenen una massa composta aproximadament d'un 30% de nucli metàl·lic i un 70% de manto de silicats, K2-229 b està format principalment d'un nucli metàl·lic, igual que Mercuri.

S'han proposat diverses teories per a explicar esta composició tan extraordinària. 
Una d'elles és que un impacte va poder haver arrancat les capes externes de este planeta, deixant el seu nucli pràcticament nu. A més d'ajudar a catalogar altres planetes semblants a Mercuri, també ajudarà a detallar les observacions del planeta més pròxim al Sol.


NOTICIA ORIGINAL


NOTÍCIES RELACIONADES:

Un exoplaneta amb la grandària de la Terra i la composició de Mercuri.

Descobreixen un nou exoplaneta molt semblant a Mercuri.


VIDEO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada