dimecres, 19 de desembre del 2018

Esta és la raó científica per la qual tots hauríem d'estudiar música des de xicotets.


La música ens permet interactuar i comunicar-nos dins d'una comunitat formant vincles. D'altra banda, les melodies disminuïxen els nivells de l'hormona de l'estrés, el cortisol i desencadenen respostes emocionals i psicològiques que poden millorar el nostre humor i rendiment.

Per esta raó, un grup d'investigadors de l'Hospital Infantil de la Ciutat de Mèxic es va proposar determinar més específicament quins canvis succeïxen en el cervell durant l'aprenentatge de música. Per a això van treballar amb 23 xiquets sense cap desorde mental, entre 6 i 7 anys d'edat i que no presentaven cap exposició prèvia a classes de música. Durant 9 mesos, van utilitzar una tècnica avançada d'imatge per ressonància magnètica.Els científics es van enfocar a estudiar els canvis observats en la matèria blanca, que és la regió del sistema nerviós central que està composta de fibres nervioses cobertes per mielina. Açò se deu al fet que estudiar els canvis que es generen en les connexions dels àxons  en estes regions permet determinar si els xiquets tenen problemes o millores en el desenrotllament del cervell.

L'estudi va revelar que les connexions entre els axiones milloren després de 9 mesos estudiant música. Al seu torn, la molècules d'aigua que es mouen al llarg de les fibres, van demostrar ser més àgils en els seus moviments i les fibres en si van resultar més llargues. Estos canvis són realment significatius considerant el curt temps que es van realitzar les mesures.La conclusió d'este estudi és que, per més simple que siga, aprendre música a una edat primerenca contribuïx a un millor desenrotllament del cervell, optimitzant la creació i l'establiment dels axiones.

NOTICIA ORIGINAL

NOTICIES RELACIONADES
-Els beneficis de tocar un instrument
-Què li fa la música al nostre cervell?

VIDEO:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada