dimarts, 4 de desembre del 2018

Klotho



Kotho, la proteína que evita el envelliment cerebral



Klotho








Hui coneixem a Klotho, un enzim del nostre cervell encarregada de protegir-nos d'afeccions que es relacionen amb l'envelliment. Però, què té esta proteïna que és tan poderosa per a relativitzar el pas del temps? Els experts i investigadors d'afeccions cerebrals relacionades amb l'envelliment saben que si es té este enzim en bones quantitats, eixa persona tindrà una vida llarga i saludable. Però, per què tindre gran quantitat de la proteïna Klotho és tan positiu per a l'organisme humà? Quina és la causa i l'efecte que provoquen esta situació? Tractem de trobar la resposta.

Este enzim s'acumula en estructures vasculars ubicades en l'encèfal que reben el nom de plexes coroideos. Estes agrupacions cel·lulars formen el líquid cerebroespinal que crea la barrera encarregada de protegir el sistema nerviós central de la sang. Segons l'estudi dut a terme entre ratolins, s'ha observat que els plexes cauen amb l'edat per la rebaixa dels nivells d’esta proteina. Esta caiguda s’asòcia amb el creixement de la inflamació celebral.

Este fenomen afecta altres regions de l'encèfal, així que, quan apareix poca quantitat d'este enzim, el sistema immune es debilita, per la qual cosa les cèl·lules implicades en la resposta immunitària, igual que les molècules inflamatòries, accedixen al lloc i causen canvis que es relacionen amb el deteriorament de funcions cognitives.

Estos canvis moleculars contribueixen a la pèrdua de cognició en ancians per mitjà de la inflamació, d'ací que moltes persones majors patisquen una rebaixa de les seues funcions intel·lectuals i mostren major tendència a patir malalties relacionades amb infeccions, com la pneumònia. Segons l'estudi, esta situació s'observa amb més claredat en els malalts d'Alzheimer, ja que esta malaltia sí que es relaciona totalment amb la inflamació cerebral, que és clau en el seu desencadenament.

Noticia original

noticies relacionades:
Noticia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Video relacionat:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada