dimecres, 19 de desembre del 2018

El retorn de Pangea


La fragmentació de Pangea ha sigut un vector essencial de l'evolució dels animals, i la seua reunificació en el futur ho serà igualment. Amb les dades paleontològiques és summament improbable que els humans seguim vius dins de 200 milions d'anys. Però és molt possible que la vida terràqüia aguante fins i tot les nostres agressions contra el medi ambient i segueix prosperant.

Fa 300 milions d'anys, tots els continents estaven units en una sola massa de terra. Uns anys després, Pangea va començar a fragmentar-se, i l'èxode dels seus trossos al llarg i ample del planeta va condicionar completament l'evolució biològica.
Austràlia va ser dels primers trossos en separar-se de Pangea, i això explica la seua biología excepcional.

A més el mamífer que viu més similar a l'elefant és, curiosament, el damán africà, que no és molt més gran que un hàmster. Els grans animals no tenen perque haver evolucionat fisicament. La seua evolució, ha estat condicionada pel fragment continental en el qual estaven viatjant pel planeta sense saber-ho. Els primers mamífers es van dividir en els tres grans grups actuals.

Es improbable que els humans seguim así quan tota la terra torne al seu orige, sobre tot per el mal que estem fent-li al nostre planeta.

NOTICIA ORIGINAL


NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada