dijous, 30 de novembre del 2017

Trobades restes d'un continent perdut sota l'oceà Índic



Sota les aigües cristal·lines de l'illa Mauricio dormen des de fa milions d'anys les restes d'un continent perdut. Un grup de científics ha confirmat la troba sota l'oceà Índic de rastres de la desintegració del supercontinent Gondwana, fa 200 milions d'anys. El descobriment es va produir a partir de que sobre la superfície de Maurici. Hi havia roques zircono que dataven de fa 3.000 milions d'anys.





Les restes trobades ara sota l'oceà Índic són un tros d'escorça que va ser posteriorment cobert. Es tracta d'una petita peça del continent antic, que es va trencar des de l'illa de Madagascar, quan Àfrica, l'Índia, Austràlia i l'Antàrtida es van separar i van formar l'oceà Índic.




El geòleg Lewis Ashwal, ha descobert que un mineral, el zircono, es troba en roques llançades per lava durant les erupcions volcàniques. Les restes d'aquest mineral eren massa antics per pertànyer a l'illa de Maurici. Els zircons són minerals que es produeixen principalment en granits dels continents. Contenen traces d'urani, tori i plom, i a causa del fet que sobreviuen molt bé al procés geològic, contenen un ric registre de processos geològics i poden datar amb gran precisió.

Noticia original.

Noticia relacionada 1.

Noticia relacionada 2.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada