dimarts, 28 de novembre del 2017

Planeta format en un lloc considerat impossible



S'ha descobert al voltant d'una estrella molt menuda un planeta gegant, El NGTS-1b,que no hauria d'existir segons la teoria de formació planetària més acceptada. Segons aquesta teoria, les estrelles xicotetes poden formar planetes rocosos fàcilment, però no reunir suficient material per formar planetes de la grandària de Júpiter.

NGTS-1b, és un gegant gasós, com Júpiter. A causa de la seva grandària i temperatura és qualificable com a "Júpiter calent", una classe de planetes que són almenys tan grans com el Júpiter del sistema solar, però a diferència d'aquest estan molt a prop de la seva estrella i per això la seva temperatura és molt elevada. NGTS-1b té aproximadament un 20% menys de massa que Júpiter i dista de la seva estrella un 3% de la distància entre la Terra i el Sol(unitat astronòmica). Per la seva proximitat a l'estrella, completa una òrbita cada 2,6 dies, el que significa que un any en NGTS-1b, dura dos dies i mig terrestres. L'estrella amfitriona, a uns 600 anys-llum de distància de la Terra, una classe d'estrella roja,és menys massiva, gran i brillant que el Sol.

Les estrelles petites com aquesta (de tipus espectral M) són de fet les més abundants en l'univers, així que és possible que hi haja molts d'aquests planetes gegants "impossibles" esperant ser trobats.





Noticia original
Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada