dijous, 30 de novembre del 2017

La genètica revela subtils diferències entre el cervell humà i el ximpanzé




Santiago Ramón i Cajal es va rebel·lar contra una idea que considerava falsa. Grans experts de la època sostenien que el cervell humà era essencialment igual que el d'un ratolí, un gos o un primat. Santiago Cajal a canvi pensava que les persones tenen neurones diferents i que en elles resideix el gran secret de la ment humana.

Per primera vegada s'ha analitzat l'activitat genètica en 16 zones diferents del cervell de sis humans, cinc ximpanzés i altres tants. Reunir les mostres ha portat 10 anys i analitzar-les i interpretar-les, cinc més. El primer que mostren els resultats és que predomina la similitud a nivell molecular entre les tres espècies i en totes les àrees analitzades. El segon és que les diferències apareixen just on no s'esperava trobar-les.

L'acció dels gens en aquesta zona resulta molt similar en els tres primats. En canvi, l'àrea amb una activitat més característicament humana és el cos estriat, una zona molt més profunda relacionada amb el moviment i la coordinació corporal.
Tots apostàvem per veure més diferències en l'escorça prefrontal, on residl moviment i la coordinació corporal.
Tots apostàvem per veure més diferències en l'escorça prefrontal, on resideix el pensament complex.



Video:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada