dimecres, 29 de novembre del 2017

La sequera enfonsa les reserves hidroelèctriques al nivell de 1995


L’aigua embalsada s’ha reduït un 33% en un any. Alerta roja en les reserves hidràuliques. La capacitat de les centrals elèctriques que aprofiten l’aigua per a produïr electricitat s’ha enfonsat al 27,7%. Segons les dades que maneja l'operador del sistema Red Elèctrica, es tracta del registre més baix des d'octubre de 1995. La situació és més alarmant en les conques hidrològiques situades al sud i l'est del país.

Segons les xifres de REE, Espanya tindria una capacitat actual de generar al voltant de 6.000 gigawatts per hora (GWh) amb l'aigua embassada a les preses d'Iberdrola, Endesa i Gas Natural Fenosa.

La situació actual de sequera i d'incertesa davant l'arribada de futures precipitacions manté en suspens a diversos departaments del Govern. En Medi Ambient segueixen treballant en un pacte nacional de l'aigua que estableix una planificació de la infraestructura actual davant una crisi d'aquest tipus. En Energia, per la seva banda, analitzen com aquesta situació pot traduir en un encariment en les factures de llum de milions de llars i empreses. La generació hidràulica té un cost molt més baix que altres tecnologies com el gas i el carbó.









VIDEO:





NOTÍCIA ORIGINAL

NOTÍCIA RELACIONADA 1

NOTÍCIA RELACIONADA 2



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada