dijous, 30 de novembre del 2017

ROSS 128 B: Trobat un planeta com la Terra en l'estrella més propera al Sistema Solar


 Un nou planeta, Ross 128 b, s'acaba de sumar a la llista de candidats en la recerca d'indicis de vida més enllà del sistema solar. Aquest nou planeta temperat de la mesura de la Terra a tan sols 11 anys llum del nostre planeta, és el més proper descobert que orbita una estrella nana vermella inactiva, Ross 128, a la constel·lació de Verge, açò augmenta les probabilitats que es tracte d'un planeta que pot albergar vida, segons ESO.


Ross 128 es mou cap a la Terra i s'espera que es convertisca en una veïna estel·lar més propera a 79.000 anys. També es va descobrir que Ross 128 b orbita 20 vegades més a prop de la seua estrella que la distància a la qual la Terra orbita del Sol. Malgrat aquesta proximitat, el planeta recibeix només 1,38 vegades més radiació que la Terra. Com a resultat, s'estima que la temperatura d'equilibri de Ross 128 b es troba entre -60 i 20 graus centígrads, a causa de la naturalesa feble i freda de la seua petita estrella nana vermella, que té poc més que la meitat de la temperatura superficial del Sol.


En l'actualitat, els astrònoms estan detectant cada vegada més exoplanetes temperats i, la propera etapa, serà estudiar amb més detall les seves atmosferes, la seua composició i la seua química. Serà de vital importància la possible detecció de la presència de biomarcadors en les atmosferes dels exoplanetes més propers, incloent l'oxigen. Dels milers d'exoplanetes detectats fins al moment, uns 50 es consideren potencialment habitables.







Notícia Original


Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Exoplanetes potencialment habitables

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada