dimarts, 28 de novembre del 2017

ECOLOGISTES: LA SEQUERA HA VINGUT PER A QUEDAR-SE





Espanya és el país més àrid d’Europa. L’any 2017 està siguen un dels més secs de les últimes dècades. De moment, la primavera ha sigut la més seca des de 1965. Greenpeace analitza la grave sequera actual de manera global. Analitzen la mala gestió de aigua i desplisar. Elles demanen medites urgents per a previndreu la escasses.



Des de fa una dècada Espanya ha tingut que portar a cap la medita de protecció contra la sequera, Directiva Marco del Agua (DMA). En la que el seu principal objectiu és protegir i conservar la qualitat de l’aigua. La agricultura està sofrint grans pèrdues en la economia i en les collites ja que són els que més aigua utilitzen. Com que necessitaven aigua per a cultivar les seues collites, han tingut que extraure-la de les aigües subterrànies, que porta una sobre explotació il·legal i indiscriminada de aigües subterrànies. El medi ambient també està notant la falta de aigua. A més a més els incendis han evolucionat amb el canvi de clima. Un altre dels impactes que més alarmen és la falta de aigua per al abastiment de la població. La escasses de aigua en els embalces ha reduït la producció d’energia. Greenpeace treballa per a accelerar el tancament de centrals tèrmiques de carbó i nuclears així com la construcció d’un sistema energètica 100% eficient, intel·ligent, renovable i en mans de les persones.

En relació a la salud, la sequera també pot provocar problemes respiratoris , ja que cada any a Espanya moren 31000 persones degut a la contaminació atmosfèrica en les grans ciutats. “ Es tracta d’un ret en el que totes les persones tenim que treballar conjuntament. Perquè, la sequera ha vingut per a quedar-se.”



Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada