dimarts, 28 de novembre del 2017

El canvi climàtic farà que el drac barbut no siga tan llest






Conegut per ser un rèptil dòcil i fàcil de manipular, el drac barbut, procedent de les regions desèrtiques d'Austràlia, destaca per les seves avançades habilitats sociocognitives:
Fins ara es sabia que les condicions d'incubació podien influir en l'anatomia del cervell i en l'exercici de simples tasques en dracs joves, però es desconeixien els impactes que tindrien en processos cognitius més difícils, com els que presenten els dracs barbuts.

Un estudi, demostra com afecta la temperatura d'incubació de l'ou en aquests dos aspectes de la cognició social en rèptils adults.
Els resultats indiquen que els dracs barbuts que coven en ambients més freds fan millor les tasques cognitives que els que han estat incubats a temperatures més càlides.
Per demostrar-ho, científics, van sotmetre 13 ous a dos condicions d'incubació: set d'ells a una temperatura d'uns 30 ° C; i els altres sis) a uns 27 ° C.

Un any més tard, quan els dracs ja van tindre l'edat adulta, se'ls va mostrar un vídeo d'una dona desconeguda que obria una porta corredora per rebre menjar.
Després de 10 intents, el grup que va ser incubat en un ambient més fred va completar la feina molt més ràpid que els de les incubadores més calents. "Els nostres resultats indiquen que l'ambient d'incubació d'ous afecta a l'aprenentatge social en dracs barbuts adults"
Per als científics, l'estudi suggereix que el canvi ambiental generarà problemes als animals, que hauran de modificar els seus comportaments.

vídeo

noticia original

noticia relacionada 1

noticia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada