dimarts, 22 d’abril del 2014

Nou planeta extrasolar de tamany similar al de la terra.


El planeta Kepler186F es troba a uns 500 anys llum de la Terra en la constel•lació del Cisne i és el més exterior dels 5 planetes que giren al voltant de una estrela mes freda que el nostre Sol.
Es una miqueta més gran que la Terra  i es troba dins de “zona habitable”, és a dir, la distancia respecte al astre que li confereix energía es la adequada per a que l’aigua ni s’evapore ni es congele.

A sigut trobat per l’equip de la NASA gràcies a les dades del tepelscopi Kepler. Aquestos  han trobat el seu tamany però no la massa, aleshores no poden determinar la seua densitat, ni saber si es tracta d’un planeta rocallós o no.
L’estrella al voltant la qual gira es més menuda i més freda que el Sol, però també consumeix el seu combustible de manera mes lenta. Aquestes característiques li confereixen la possibilitat de buscar vida en els planetes del seu voltant.


Una de les incògnites més interessants de la ciència és si la vida pot sorgir en altres planetes o és algo propi del nostre. El que està segur es que amb el descobriment de planetes com aquest ,on encara queda molt per determinar,  és podrà saber la resposta a aquesta popular pregunta.




Noticia original:
Noticia  relacionada:

Vìdeo

1 comentari:

  1. Trobar vida fora del nostre sistema solar o simplement unes bones condicions per a que es produeixca la vida es un fet que ha portat i comporta hui en dia una de les causes principals de investigació de molt científics.

    Tal vegada encara ens queda molt per ha descobrir vida fora del nostre sistema solar, però el fet de trobar un planeta com el Kepler-186f que es troba a una zona habitable i conte unes característiques similar a la Terra ens proporciona mes esperances per a seguir buscant vida extraterrestre i així poc a poc aproximar-se més a la resposta de la pregunta que molts científics s’han preguntat al llarg de la historia. Hi ha vida fora de la Terra?

    ResponElimina