dilluns, 21 d’abril del 2014

Detecció d' Escherichia coli.

Investigadors del grup Higiene i Seguretat Alimentaria de la Universitat d'Extremadura han desenvolupat un mètode ràpid i eficaç per detectar l’existència d'Escherichia coli O157 : H7 en la carn preparada per a menjar.
L'avantatge d'aquest mètode és que, a més de trobar E. coli en huit hores , detecta només els organismes vius gràcies a la utilització de PCR (Reacció en Cadena de la Polimerasa) , utilitzant ADN complementari obtingut a partir d'ARN . 
Els mètodes basats exclusivament en l'amplificació de l'ADN poden donar falsos positius perquè detecten el bacteri tant viu com mort , ja que l'ADN no es degrada una vegada mort el microorganisme. Per això, és molt fiable la detecció d’E. coli a traves de l’ARN.
E. coli és un bacteri que es troba normalment en l'intestí de l'ésser humà i dels animals de sang calenta . Segons Mar Rodríguez Jovita , pertanyent al grup HISEALI, “L’E. coli es necessari per a la digestio dels aliments, però algunes espècies poden produir toxines perilloses per a la salut”.
“Amb cinc grams de mostra del producte , es pot dur a terme l'anàlisi i detectar E. coli, a més tenim també mètodes similars desenvolupats per a la detecció d'altres microorganismes patògens d'importància en els aliments com la Salmonella

Noticia original: Agencia SINC
Noticies relacionades: Infosalus i El Mundo.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada