dimecres, 23 d’abril del 2014

Perquè continuem perdent les claus de casa?


A  les oficines d’objectes perduts trobem coses de tot tipus, des de mòbils fins a  cadires de rodes, el que demostra el caràcter de la memòria humana. Però… I la quantitat d’objectes que nosaltres mateixa extraviem en la nostra pròpia casa? .
Una persona extravia de mitjana uns 9 objectes quotidians i necessita 15 minuts per a tornar-ho a trobar i aquest fet no te res a veure en l’edat, es dóna tant en joves com en adults. Estudis revelen que les causes d’aquestos lapsus de memòria són per herència genètica, a acusa de la variació en el gen receptor de dopamina D2 (DRD2) que les fa  més propenses als fallos de memòria, i a banda cal sumar l’extrés, la fatiga, les múltiples faenes que portem a terme i en casos més greus depressions o trastorns per dèficit d’atenció.
El que ocorre es un fallo entre el moment en que deixem un objecte en un lloc on no som capaços de activar la nostra memòria per tal de codificar el que estem fent i entre quan intentem recuperar aquesta informació. Per exemple, si deixem unes ulleres de sol al damunt del moble de l’entrada de casa,el nostre hipocamp “fa una foto” del moment, foto a  la que recurirem quan fem memòria per tal de buscar les ulleres. Si no prestem atenció en el moment en que codifiquem la informació (fem la foto) haurem perdut el objecte.
Influeixen ací els canvis d’ànim entre el moment de codificació i el de recuperació o també si hem sofert necessitats primàries entre aquest període.

Fins ací la genètica i el funcionament del nostre cervell però aquestos lapsus també tenen que veure en la vida moderna d’avui,tan frenètica i amb sobrecàrrega d’informació, per això aquesta desmemòria es anomenada pels científics “síndrome de la vida ocupada”. Els mateixos científics posen solucions per as impedir-ho, com adjudicar un lloc en casa per a cada cosa i sempre deixar-ho allí, recitar en veu alta el que fas, com per exemple, “Vaig a deixar les claus damunt l’aparador” o inclús imaginar-se , abans d’anar a comprar, allò que ens fa falta realment i que sempre se’ns oblida comprar, com per exemple, hauríem de visualitzar una barra de pa, un pollastre i unes tomaques.

Notícia original:

Notícies relacionades:

Truc per a trobar les claus perdudes

Com evitar ser despistat-Psicoblog

Video:
A continuación un video amb alguns consells per a exercitar i millorar la nostra memòria :


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada