dilluns, 21 d’abril del 2014

ESÒFAGS ARTIFICIALS PER A TRASPLANTAMENTS

Un equip d'investigadors de diferents llocs del món ha aconseguit implantar a l'esòfag de rates un teixit sintètic que reemplaça completament l'esòfag i que és capaç de suportar l'estrès mecànic d'aquest tipus de conducte pel qual passa el menjar.

Al capdavant d'aquest treball es troben dos dels protagonistes dels últims anys de la fabricació d'òrgans al laboratori: l'italià Paolo Macchiarini des de l’ Institut Karolinska a Estocolm (Suècia) i la nord-americana Doris Taylor, des de l’ Institut del Cor a Texas (EUA).

Per aconseguir l'esòfag artificial, els investigadors van extreure un tros d'esòfag d'una rata donant i el van sotmetre a un rentat amb una sèrie de molècules (aigua, àcids i enzims) que eliminen les cèl•lules i l' ADN d'aquest òrgan. D'aquesta manera, aconsegueixen quedar-se amb la bastida del tub, només format per fibres de col•lagen, que posteriorment van sembrar amb uns 90 milions de cèl•lules mare de la medul•la òssia de diversos donants. A les tres setmanes el nou teixit s'havia desenvolupat i reemplaçar el 20% de l'esòfag de la rata.

El treball, publicat a la revista Nature Communications, demostra que els rosegadors no van mostrar signes de dolor, deteriorament de salut o rebuig de l'òrgan. Aquests resultats són part d'un camí amb moltes possibilitats i suposa un avanç per als pacients que se sotmeten a cirurgies per eliminar parts de l'esòfag alterades per càncer, traumes o defectes de naixement.


Notícia principal
Notícia secundaria 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada