dilluns, 21 d’abril del 2014

Projecte Lluna Ring

D’ací a dues dècades, la demanda d'energia global haurà crescut més d'un 30%, segons l'Agència Internacional de l'Energia. Mentrestant, la companyia japonesa anomenada Shimizu Corporation, pensa obtenir energia solar a una escala més gran que la de qualsevol altre projecte energètic previ, aquest projecte es coneix com a projecte Lluna Ring.

La idea consisteix en un cinturó de plaques solars instal•lades al voltant de l'equador de la Lluna, conegut com “Anell Llunar", on es recollirá la constant radiació solar i la transformaran en electricitat que s'acumularà a la cara visible del satèl•lit. Allí es convertirà en microones, i uns raigs làser la transmetran a la Terra, on finalment tornaran a ser convertits en electricitat a les centrals energètiques del nostre propi planeta.

La companyia Shimizu sosté que l'anell lunar podria fer-se emprant materials existent a la Lluna, recollits per robots i vehicles controlats des de la Terra, però comptaria principalment amb plaques solars, així com cables d'energia elèctrica, encarregats de transferir aquesta energia des de les plaques solars fins a les instal•lacions de transmissió.

Shimizu assenyala que un dels avantatges de l'Anell Lunar és que, atès que la Lluna no té atmosfera, no hi ha la possibilitat que en ella els núvols o el mal temps inhibeixin l'eficiència dels panells solars.
Això significaria per als habitants de la Terra un recurs energètic inesgotable, d'energia neta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada