dimecres, 23 d’abril del 2014

ADN contra les infeccions alimentàries


Gran part de les infeccions bacterianes es deuen a que un bacteri arriba fins al nostre organisme quan l’ingerim, alguns exemples són Campylobacter, Listeria, E.Coli , Salmonella 
Encara que s’ha pogut eradicar gran part de la seva expansió, de vegades sorgeixen alguns brots i infeccions. Segons un informe oficial, en 2012 es produiren 214000 infeccions alimentàries a tota Europa.
Per tal d’avançar amb aquesta prevenció, segons els Centres de Control i Preveció d’infermetats , Estats Units ha financiat la investigació per a seqüenciar el genoma de gran part dels bacteris implicats en les infeccions alimentàries amb l’objectiu de frenar i intentar prevenir els casos d’infecció.
El primer pas ha sigut analitzar l’ADN de les infeccions provocades per Listeria,  ja que suposa un perill per a les dones embarassades i és la tercera bacteria més important que causa aquest tipus d’infeccions. Pot entrar a l’organisme a través del consum de verdures, carn o llet sense pasteuritzar.
Encara que aquesta tècnica no s’ha extés, si que s’ha utilitzat per al brots perillosos de grip aviar. A més, es consdera que si el projecte funciona, pot suposar un gran avanç pel que fa a ña seguretat alimentària.

Noticia original 

Notícies relacionades

Casos d’intoxicació alimentària

Proves d’ADN per a detectar l’origen d’una intoxicació alimentària

Tot i més sobre les intoxicacions alimentàries

Vídeo relacionat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada