dijous, 14 de novembre del 2019

¿Qué es la Esquizofrenia?


L'esquizofrènia és un trastorn en el qual intervenen diversos factors i es caracteritza per una àmplia variabilitat, tant en les seues causes com en la seua presentació clínica. Provoca alteracions de la pensada, de la percepció, de les emocions i de la conducta, i mostra una tendència progressiva.


El seu origen s'atribueix a una alteració prèvia del desenvolupament cerebral per causes diverses que combinen factors de predisposició genètica i desencadenants de tipus ambiental. Aquesta interacció entre gens i ambient condiciona una toxicitat cerebral de sistema de la dopamina i, potser, també d'altres sistemes de neurotransmissió, que produeix severes anomalies en les connexions entre diferents àrees del cervell.


El trastorn sol aparèixer al voltant dels 16-25 anys, prop de quatre anys de mitjana abans en homes que en dones. Aquesta aparició, en general, més tardana, explica, en part, que les dones acostumen presentar un millor pronòstic que els homes, atès que abans de l'aparició del primer episodi han tingut més temps per, per exemple, acabar els seus estudis, formar una xarxa social àmplia o la seva pròpia família.

Noticia relacionada



Noticia original




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada