dilluns, 11 de novembre del 2019

EL PLANETA “X”


Durant 5 anys s’han observat anomalies en les òrbites dels planetes del sistema solar. La comunitat científica ha estat debatent sobre la possibilitat d’un nové planeta ocult per als nostres telescopis amb una òrbita molt el·líptica i que ens visitaria cada llargs períodes de temps. Ara dos físics han plantejat que podria tractar-se d’un xicotet forat negre, ahí el motiu per a no vore’l (perquè per la forta atracció gravitacional no deixa eixir la llum).

Un mètode per a detectar forats negres és observar les anomalies en la llum que recibim ja que el forat negre la curva. Com mostren alguns estudis, la massa del suposat forat negre hauria de ser entre 5 i 15 vegades la de la terra. I en aquestes masses, segons els models, hauria d’acumular al seu voltant grans quantitats de matèria obscura, que al colisionar amb la seua antimatèria emitirIa grans quantitats de rajos gamma.

Els científics ara estan a l’espera de rebre les dades del “Telescopi espacial de raigs gamma Fermi” que ha estat escanejant el cel en busca d'aquests rajos desde 2008.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada