dimarts, 12 de novembre del 2019

El major estudi genètic de la metàstasi revela nous tractaments contra el cànce



Gràcies a l'avanç de la medicina, el càncer ja no és sinònim de mort. Més del 50% de tots els tumors que es diagnostiquen cada any és curable i és probable que el percentatge augmente en els propers anys. Les coses són més difícils quan un tumor s'ha expandit a altres òrgans, el que els metges coneixen com metàstasi, que és responsable de 9 de cada 10 morts per càncer.

En molts casos, les metàstasis són resistents als tractaments i encara no s'entenen bé els mecanismes moleculars que permeten la seva aparició. Aquesta és la veritable frontera de la investigació contra la malaltia.


Sorprenentment, fins ara no s'havien fet grans estudis per entendre la metàstasi des d'un punt de vista genètic. Les anàlisis del genoma del càncer es compten per milers, però la immensa majoria només ha seqüenciat l'ADN del tumor primari, que és com el seu llibre d'instruccions biològiques. Una vegada el càncer s'ha estès, és molt rar que les lesions metastasiques es extirpen i es seqüencie el seu genoma complet, de manera que la bastida genètic de la metàstasi segueix sent bastant desconegut.



Noticia original
Noticia relacionada

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada