dijous, 14 de novembre del 2019



ASTEROIDE QUE VA ACABAR AMB ELS DINOSAURES I VA ACIDIFICAR ELS
OCEANS




Un estudi internacional demostra que l'impacte d'un asteroide a la península mexicana de Yucatán fa 66 milions d'anys va provocar l'acidificació dels oceans i va afectar al 70% de les espècies del nostre planeta, acabant amb els grans dinosaures.

En els oceans, van desaparèixer els grans rèptils com els Mosasaures, igual que gran part del plàncton calcari que vivia a les aigües superficials. Aquests resultats afirmen que l'extinció marina, va ser pels gasos emesos per aquest impacte i no pel cessament de la fotosíntesi per la foscor generada pel núvol de pols resultant, com es creia fins ara. Els oceans també presenten efectes no desitjats, com la disminució del pH (nivell d'acidesa) de les aigües, el que altera la fixació de carbonat de calci (CaCO3) en els esquelets de nombroses espècies, el que podria fins i tot accelerar el canvi climàtic. 

Durant anys, es va sugerir que vam tenir una disminució en el pH de l'oceà, perquè l'impacte del meteorit va colpejar roques riques en sofre i va provocar una pluja d'àcid sulfúric, però fins ara ningú va tenir evidència directa que això hagués succeït.




LINK DE LA NOTICIA ORIGINAL



LINK DE NOTICIES RELACIONADES 1.0



LINK DE NOTICIES RELACIONADES 1.1











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada