dimarts, 12 de novembre del 2019

Primer tratament exitós contra un gen que provoca varios tipus de càncer




<p>Muchos cánceres humanos son desencadenados por una mutación en el oncogén KRAS. / Pixabay</p>



“Aquest fàrmac té la capacitat de matar cèl·lules tumorals mitjançant monoterapies o en combinació amb altres estratègies contra el càncer. A més, pot fer que les cèl·lules tumorals siguen particularment sensibles a la immunoteràpia”, explica a Sinc Jude Cànon, investigador principal de l'estudi.

El nou tractament ha tingut una resposta positiva en dos pacients amb càncers produïts per la mutació de KRAS. En l'assaig es va augmentar la dosi de manera progressiva. Després de sis setmanes de tractament, el tumor d'un dels pacients es va reduir en un 34% i el de l'altre en un 67%. D'altra banda, quan es va provar en animals, aquest mètode va ajudar a reduir i, en alguns casos, a erradicar el tumor en creixement. A més, en el cas dels ratolins amb càncer colorectal, el tractament també va tindre un efecte proinflamatori en el tumor, la qual cosa el va fer més sensible a altres medicaments contra el càncer, va generar una resposta d'immunitat adquirida i va donar lloc a capellans prolongades en els animals.

En conjunt, els resultats suggereixen que el medicament podria funcionar ben sol o en combinació amb altres estratègies contra el càncer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada