dijous, 2 de febrer del 2017

L'ocell que va resultar ser dotze espècies en una

Durant molt de temps s'havia considerat a la
pita ventrirroja una espècie que podia albirar en diferents llocs del sud-est asiàtic. Però una recent avaluació del seu estat de conservació revela que en realitat aquesta petita au cantora, comprèn dotze espècies, quatre d'elles amenaçades.

L'última actualització de la Lista Roja de Especies Amenazadas de la Unión Internacional para la Conservación de la Naturaleza (UICN) ha inclòs a 742 noves espècies d'aus, totes elles considerades fins ara subespècies d'altres. Entre elles destaca el cas de la pita ventrirroja (Pitta Erythrogaster).

La revisió taxonòmica realitzada per BirdLife Internacional, a través d'un nou mètode proposat el 2010 a la revista IBIS ha permès demostrar que no és la mateixa au, sinó dotze espècies diferents. La troballa permet redefinir l'estat de conservació de les dotze noves espècies d'aus.

Fins aquest moment, la pita ventrirroja, que ara adopta el nou gènere científic Erythropitta, havia estat considerada com a 'preocupació menor' donat el nombre de subespècies amb què comptava. Moltes de les noves espècies queden amb una probabilitat d'extinció molt més gran", recalca Juan Carlos Atienza, director de conservació de SEO / BirdLife.

Les dotze espècies han evolucionat d'un ancestre comú a l'estar aïllades en illes diferents, però depenent de les condicions de les illes, la seva evolució ha estat dispar. "Podem trobar diferents coloracions, cants, mides i longitud de bec." conclou Atienza.

Notícia Original     Notícia Relacionada







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada