dimecres, 8 de febrer del 2017

La Lluna podria haver-se format després de vàries colisions amb la Terra


Des que en 1969 la missió Apol·lo XI posés a l'home en la Lluna, els científics han intentat buscar una explicació al seu naixement. Fins ara, la teoria admesa entre la comunitat científica és la que va sorgir després d'un 'gran impacte' entre la Terra i un altre planeta.


Aquesta hipòtesi suggereix que la creació de la Lluna va ser a partir d'un únic xoc entre la protoTerra (nom que se li dóna a l'etapa primària de la Terra) i un altre planeta, la qual cosa va generar tal energia que va propiciar l'evaporació d'una part de la protoTerra i la totalitat del impactador. Com a resultat, el deixant de sediments de l'impacte va crear una òrbita amb forma de cinturó al voltant del nostre planeta. La unió de sediments que va crear la Lluna es va produir gràcies a les forces gravitatòries. Però segons un recent estudi publicat per la revista Geoscience Nature, la protoTerra podria haver sofert no una, sinó diverses col·lisions.


Raluca Rufu, una astrofísica de l'Institut Científic Weizmann d'Israel, ha reobert el debat de l'origen lunar gràcies a una simulació matemàtica, concloent que el nostre satèl·lit va ser format per nombrosos xocs. L'estudi reflecteix que "almenys 20 impactes" van tenir lloc a la Terra primària i, per tant, van haver de conformar la Lluna tal com la coneixem fins ara.




Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada