dijous, 9 de febrer del 2017

Una explosió podria canviar el cel al 2022


El científic Larry Molnar diu que al 2022 es produirà una exploció pel xoc de dos estrelles i durant un temps sera l’objecte més brillant del firmament.
Es podrà veure desde la Terra sense necessitat d’un telescopi, Molnar explica que estem en una d’eixes extranyes ocasions en les que podem predir una exploció.
Açò es tracta d’un sistema binari i l’astre, que podrà vores com si fora part de la constel·lació Cisne, es juntarà amb les estrelles que formen la Creu del Nord.
Molnar de desde 2013 estudiant l’estrella KIC 9832227, va començar a estudiar-la quan va anar a una conferencia de Karen Kinemuchi en la que ella explicava els canvis de eixe cos. El científic va acabar de descobrir que es tractava d’un sistema binari ‘’de contacte’’, açò vol dir que dos estrelles comparteixen una atmòsfera en comú, després d’açò Daniel Van Noord, estudiant del Calvin College, va conseguir fixar un període orbital amb les dades del satèlit Kepler i es va sorprendre al descobrir que el període orbital erea un poc més inferiors als dels primers estudis.
Romuald Tylenda, va fer un estudi posterior en el que explica un comportament semblant al de l’estrella V1309 abans d’explotar, al 2008. Anys abans a que explotara, hi havia registres de que l’estrella cada vegada tenia un període orbital més curt.
El cientific ha dit que en els anys següents deuriem d’estudiar l’esdeveniment per a quan l’explosió es produeixca conegam com s’ha produit detalladament.





Notícia original
Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada