martes, 28 de febrero de 2017

Falcon 9


El cohet anomenat Falcon 9, propiedad de la empresa Space X, va despegar des de la famosa plataforma 39A en Florida despres d'haver sigut cancelada la seua ixida un minut abans a causa d'una revisió del motor que decidiren fer a última hora.
Aquest cohet porta la capsula Dragon, la qual ha de portar fins a l'Escola Espacial Internacional, amb la finalitat de portar suministes, entre ells aliments, noves tecnologies, roba neta, etc..  En total 2.500k aproximadament. La plataforma feia 6 anys que no s'utilitzava i es la famosa d'on va exigir el cohet en dirección a la lluna l'any 1969.
La empresa Space X ha llançat diversos missatges explicant l'aplaçament de l'eixida prevista del cohet, com per exemple amb publicacions, com aquesta, al seu conter de Twitter.

'Tots els sistemes van, a exepte d'una xicoteta petjada de moviment d'un pistó hidráulic del sistema de direcció superior' va escriture Elton Musk, un dels cofundadors de la empresa.

Altre missatge que va publicar, assegurava que si el cohet haguera despegat el dia que tocava, hi havia una possibilitat del 99% de que ixira be, no obstant eixe 1% seria una catastrofe per la qual no valdria la pena arriesgar-se, millar esperar 1 dia mes.
La empresa compta amb una revisió extrema perque el passat setembre un altre cohet de la mateixa empresa aeroespacial va explotar mentre es feia un simulacre de despegue en la estació espacial Kennedy. Posteriorment la empresa va explicar que tot va correr degut a una 'anomalía' en la plataforma de despegue.No hay comentarios:

Publicar un comentario