dimarts, 23 d’agost del 2011

Sols el 20% dels aliments considerats nutricionalment beneficiosos ho són realment

Avui en dia tots coneguem els beneficis que ens aporten certs aliments com el iogurt, i no dubtem de les vitamines, minerals i altres nutrients de valor que aquestos porten ja que ho posa a l’etiqueta del producte o simplement perque ho ha dit un anunci, però molts d’aquestos aliments no passen per cap estudi científic que realment aprove com a verdaders aquestos beneficis.





Per ser exactes, en un estudi del 2008 un grup d’experts varen reçercar informació sobre un total de 2.758 aliments funcionals i van concluir en que sols un 20% dels productes que es venen a Europa aporten realment els beneficis que s’anomenen al intentar vendre-los. A dia de hui, encara queden per investigar 1.548 d’aquestes solicituts, i es coneix que altres 331 es varen rebutjar directament durant l’estudi. S’espera per part dels investigadors que aquestes dades servixquen per a que el govern de cada país regule la venta d’aquestos productes i per a tindre als consumidors més alertats sobre quins deuen comprar a l’hora de buscar-los.





I es que les industries, amb fi econòmic més que per la salut de les persones, tracten de crear aliments o dietes específiques que “ajuden” a conseguir un objectiu concret, mitjançant tòpics com per exemple són l’eficàçia de la fibra al trànsit intestinal, els beneficis dels àcids grassos al sistema cardiovascular, els efectes de la creatina per a un major rendiment físic, etc. I en el procés, molts utilitzen missatges directes per captar l’atenció del consumidor, típics com “energia”, “vitalitat”, “antioxidant”, etc. No hem de dixar-se convènçer tan fàcilment i fixar-se abans en aquells productes dels que tingam evidències palpables de que realment aporten els beneficis que diuen tenir.







Al següent video podem escoltar a un expert parlar sobre la publicitat enganyosa per la qual passem quasi a diari al comprar qualsevol aliment específic, ja que no podem saber cert si el producte conté el que realment anuncia i moltes voltes no ocorre així:









-Notícia original



Noticies relacionades:

-La famosa dieta Dukan no compleix les supervisions mèdiques segons alguns experts

-El conflicte entre la publicitat i els avals científics

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada