dijous, 25 d’agost del 2011

El tabaquisme passiu produeix pèrdua d'audició

Es coneix de fa anys que les persones que fumen freqüentment tenen alts riscos de patir una pèrdua d’audició, però recentment s’ha descobert que els fumadors passius també tenen un risc prou major de patir aquesta pèrdua front a aquelles persones que no solen exposar-se al fum del tabac. Concretament i segons els doctors de l’estudi, entre adolescents el risc es quasi doble.



Els investigadors han arribat a aquesta conclusió mitjançant un estudi en el que varen participar més de 1.500 adolescents d’entre 12 i 19 anys. En aquells que es va assegurar mitjançant proves mèdiques que eren fumadors passius, es va reconèixer una certa dificultat per a detectar freqüències entre la quinta i l’octava octava de l’espectre d’audició, en les quals s’inclou la correcta comprensió de la parla i el to de veu. Són problemes que els doctors associen amb el tipus de pèrdua d’audició neurosensorial (explicat al video de baix), relacionants amb l’oïda mitjana (on es troba la còclea) i el qual sol aparèixer a mesura que envellim.







Com a dada alertadora, a països més desenvolupats com Estats Units, més del 50% de la població infantil està respirant constantment fum de tabac, convertint-se així en fumadors passius desde ben menuts, fet que segons l’estudi podria desenvolupar en un futur una cadena de casos de pèrdua d’audició anticipada.





Problemes i malalties com aquesta són les que van sumant-se a la llista negra d’efectes per tabaquisme passiu, entre les quals les més comuns i mortals estan les malalties cardiovasculars i el càncer de pulmó i del sistema faringe-laringe, el qual a la seua volta dona lloc a malaties otorrinolaringològiques (més propenses en xiquets) ja que les vies respiratòries nasals estan connectades amb el canal auditiu, fet que dóna fundaments raonables als resultats d’aquest estudi.





-Notícia original



Noticies relacionades:

-Més estudis que comproben aquest fet

-Evitar altres tipus de pèrdua d'audició és possible

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada