divendres, 19 d’agost del 2011

El consum d'oli d'oliva redueix els riscos de patir ictus cerebrals

Aquest estudi ha concluit en que deuria recomanar-se a la gent major de 65 anys un nou grup d’aliments per protegir-los davant aquest tipus de accidents vasculars cerebrals, ja que és un fet prou comú entre aquest sector de la població. Segons una doctora d’una universitat francesa de la Salut, l’oli resultaria la forma més barata i fàcil de promoure aquesta nova forma d’alimentació ja que a la majoria de paisos és un producte amb fàcil accés per a la població, i a banda dels seus coneguts beneficis (molts anomenats al següent video), resulta que també és un bon aliment per previndre apoplejies.







En la investigació es van revisar els historials mèdics de 7.625 persones del sector de la tercera edat en tres ciutats de França. De totes aquestes persones ningú havia patit abans cap indici d’apoplejia i es coneix que utilitzaven quasi únicament oli d’oliva verge extra degut a que aquest tipus d’oli representa el 98% del total disponible a França.



L’estudi demanava que els participants classificaren l’ús que feien de l’oli segons tres opcions: “No utilitzat”, “Ús moderat” i “Ús intensiu”. Uns 5 anys després, s’havien registrat 148 casos de vessaments cerebrals i era hora d’analitzar les dades i considerar-les.



Observant altres factors de risc que afectaven a les probabilitats de patir apoplejies en les persones de l’estudi, després es van comparar dades sobre l’ús que hi feien de l’oli i els investigadors van arribar a la següent conclusió: aquelles persones que feien un “Ús intensiu” de l’oli d’oliva, tenien un 41% menys de probabilitats de patir vessaments cerebrals front a aquelles persones que no l’utilitzaven a la seua dieta.







-Notícia original



Noticies relacionades:

-No es coneix suficientment entre la població les diferències de qualitat entre diferents tipus d'olis

-La Dieta Mediterrània, l'ús d'oli d'oliva i els seus beneficis cardiovasculars

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada