dilluns, 15 d’agost del 2011

Aprofitant un punt dèbil del SIDA

Desde que es va descobrir que el VIH és l’agent responsable de l’infecció de SIDA, els científics han intentat desenvolupar una cura contra aquesta enfermetat, pero fins ara ha resultat un procés molt complicat, ja que el VIH muta molt ràpidament i per tant no es poden fer estudis concluents sobre les seues característiques.



Però en un nou descobriment que podria resultar un avanç per als estudis dels dissenyadors de vacunes, uns investigadors de diferents universitats han identificat seccions d’una proteïna del virus on les mutacions inhibirien la seua capacitat de sobreviure i estendre’s.











































Se sap que aquest nou tipus vacuna que arriba a les cèl•lules immunitaries té com a únic objectiu atacar aquelles regions més vulnerables del virus, i per tant podría ser molt més efectiu que altres vacunes provades abans.







Com a dada interessant, es coneix que encara que el nombre d’afectats pel virus ha disminuit desde principi de segle XXI, seguix havent més de 33 milions de persones amb SIDA. La gran majoria d’aquest grup pertany a paisos en vies de desenvolupament, ja que a aquestes zones el accés a medicines contra el virus està molt limitat.



-Notícia original



Notícies relacionades:

-El nombre d'infeccions pel virus es van estabilitzar a Espanya en 2008

-Més detalls sobre el gen "bloquejador" del virus



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada