dilluns, 2 de novembre del 2020

Pot ser que hi haja un parell de nous òrgans al teu cap


 
Segons l'investigador Matthijs Valstar hi hauria un altre parell de glàndules salivals entre la cavitat nasal i la gola.


Les glàndules salivals produeixen un litre al dia de saliva la qual lubrica la boca per a facilitar en parlar i engolir, transporten els sabors dels aliments per a percebre'ls en menjar i fins i tot té poder curatius en netejar de gèrmens i accelerar la cura de les ferides.
Estudiant uns cranis els investigadors van notar dues glàndules planes llargues i primes dins del cap cobertes per dos tubs que connecten oïdes amb gola.
 
Van disseccionar dos cadàvers i van trobar les glàndules que eren molt semblants a les glàndules salivals també estaven connectades a grans conductes del drenatge que canalitzen el líquid d'un lloc a un altre. La ubicació no és molt accessible i es necessita una imagenología molt sensible per a detectar-les.


Aquesta troballa explica el perquè les persones que se sotmeten a radioteràpia per a càncer de cap o coll, acaben amb sequedat crònica i problemes en engolir. Amb les tècniques tradicionals hauria de ser més fàcil detectar les glàndules tímides enfront de la cambra ara que se sap com buscar-les.




Notícia original
Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada