dilluns, 2 de novembre del 2020

PER QUÈ HI HA PERSONES ASIMPTOMÀTIQUES?

    

Un dels grans misteris del coronavirus és saber per què hi ha persones que no desenvolupen cap símptoma malgrat estar infectats pel SARS-CoV-2. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va afirmar que, segons els estudis recents, les persones asimptomàtiques també poden transmetre el virus.

Però, per què hi ha persones asimptomàtiques? Investigadors de la Universitat d'Aarhus i l'Hospital Universitari d'Aarhus a Dinamarca han descobert que la resposta a aquest misteri està en què el virus SARS-CoV-2 pot ocultar el seu genoma perquè no siga reconegut pel sistema immunològic.
A l'interior dels nostres pulmons hi ha cèl·lules immunes especialitzades, anomenades macròfags alveolars, que protegeixen als pulmons d'organismes nocius. Quan l'organisme reconeix una infecció provocada per un virus, el sistema immunològic comença a produir interferons, que intervenen en la resposta immune i en la lluita contra la infecció.

Aquesta nova investigació, publicada en la revista EMBO Reports, suggereix que el coronavirus pot ocultar el seu material genòmic perquè no siga reconegut pels macròfags alveolars i evitar així la producció d'interferons. Això podria explicar la fase asimptomàtica inicial observada en molts pacients amb Covid-19.

            

Notícia original

Notícies relacionades: 

       -Notícia relacionada 1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada