dimarts, 17 de novembre del 2020

La nova i desagradable moda de menjar orgànic que posa en perill la salut

 




Avui en dia associem la puresa alimentària al que és natural. Això significa que moltes de les que consideravem impures, com al bruticia, la floridura, els bacteris, la pols ara les considerem proves d’un aliment pur, al contrari d’una fruita imperible amb pesticides i conservants.

Un grup d’especialistes van realitzar entrevistes amb 69 persones sobre temes de menjar biològic, aliments de proximitat i suplements dietètics. La conclusió va ser evident: els enquestats preferien el concepte del "natural" i es mostraven recelosos davant els productes tractats per prolongar la seua vida útil. Al contrari, fins fa poc, ’l’esterilitat' es relacionava amb qualitats alimentàries positives. Segons els investigadors, el canvi d'actitud sobre el que caracteritza un menjar 'net' ha anat passant a partir dels anys 70. Abans la preocupació per la seguretat alimentària era major, i existia la percepció que com més estèril fora el producte, major seria la seva qualitat. La presència de terra i brutícia en un prestatge de menjar hagués estat impensable, ja que en aquells dies es temia als bacteris i els microorganismes.


El que busquem és 'netejar' els nostres cossos del que considerem com a productes químics nocius, i cada vegada més persones creuen que ho aconseguiran consumint aliments "purs" i "naturals", que són la qualitats que s'associen entre altres als orgànics. Aquesta tendència també està relacionada per la preocupació global pel canvi climàtic, el deteriorament mediambiental, i l'impacte de la producció alimentària sobre els ecosistemes.

 

NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada