dimecres, 4 de novembre del 2020

Algunes vacunes contra el coronavirus poden provocar vulnerabilitat davant la sida





Algunes de les vacunes que desenvolupen les principals farmacèutiques per fer front al coronavirus podrien provocar vulnerabilitat davant la sida. Aquesta és l'advertència que ha llançat aquest dilluns la revista Science basant-se en les teories d'un grup d'investigadors que ja el 2007 van descobrir que una vacuna experimental contra el VIH va ocasionar un increment en el risc de contraure la sida en algunes persones.

Les preocupacions d'aquests científics es traslladen avui a la vacuna contra la Covid-19, principalment perquè algunes de les farmacèutiques candidates, desenvolupen les últimes etapes de la seva investigació en regions que ja han patit epidèmies de VIH, com a Sud-àfrica.

L'origen d'aquest problema rau en una soca modificada coneguda com adenovirus 5, que transporta el gen de la proteïna de superfície de l'virus que causa la sida.Un anàlisi va descobrir que les persones que havien estat infectades naturalment amb Ad5 abans de rebre la vacuna https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/000594.htmes van tornar especialment vulnerables a aquesta infección.En 4 vacunes Covid-19 vacunes contra el coronavirus poden provocar vulnerabilitat davant la sida


Noticia original:
Noticia relacionada 1:
Noticia relacionada 2:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada