dimarts, 11 d’octubre del 2016

VALÈNCIA, UNA CIUTAT PER DESCONTAMINAR

La Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient afirma que l'aire de València presenta concentracions de contaminació que superen la normativa i els nivells acceptables per la protecció de la salut. Aquest fet es deu al trànsit de vehicles, sobretot al centre de la ciutat; que malgrat no ser el destí per a molts, és el lloc de pas per arribar a altres destinacions. Aquest fet provoca una contaminació atmosfèrica i acústica.

Amb la Rita Barberà, l'anterior alcaldessa, les estacions que mesuraven la contaminació atmosfèrica es van situar a les afores de la ciutat, prop de zones verdes, evitant d'aquesta forma l'avaluació a mig i llarg termini de la qualitat de l'aire en la ciutat. I sols gràcies als quatre estudis realitzats per l'actual Conselleria de Medi Ambient i el Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani, sabem sobre la superació dels nivells acceptables de diòxid de nitrogen en l'atmosfera.

Fins i tot l'actual distribució de les estacions mesuradores provoca un “efecte màscara”, segons la regidora de Qualitat Ambiental, la Pilar Soriano. Aquesta senyala que l'aire que respirem a la ciutat és molt pitjor del que es pensa,  però moure de nou les estacions fixes sembla que tornaria a tallar la continuïtat de la informació i queda, de moment, descartat.

Una de les mesures que l'Ajuntament pretén aplicar és la reducció progressiva del trànsit al centre, fins que sols veïns i el transport públic hi circulen. Pel que fa a les afores, es pretén potenciar formes de transport alternatives al vehicle privat, per limitar els nivells de contaminació.
Les iniciatives fins ara, pretenen mantenir-se dins del paràmetres que marquen les directives europees; encara que respecte a les partícules en suspensió  que emeten els vehicles, l' UE permet que les ciutat arriben a nivells que dupliquen els recomanats per l' OMS.


Notícia original


Notícia relacionada



Video relacionat:

2 comentaris:

  1. Aquesta noticia m'ha agradat ja que es algo que esta pasant no sols a Valencia sino a moltes ciutats grans, i crec que hi hauria que prendre mesures per ha evitar isa contaminació, com es comenta al últim paragraf.

    ResponElimina
  2. La noticia anterior m'ha llamat l'atenció perquè és un problema que la gent no li dona importancia, peró que si de deveres prenguérem consciencia de lo perjudicial que es la contaminació, tots col·laboraríem per un món millor.

    ResponElimina