dimarts, 18 d’octubre del 2016

Groenlàndia perd més gel del que creguem

Notícia original

La pèrdua de massa de la capa de gel de Groenlàndia ès major del que estimavem prèviament. Aquest és el resultat d'um estudi realitzat recentment, que consta amb una nova informació per a calcular la pèrdua de massa glaciar. Es tracta de la elevació de la massa rocosa com a consequència de la disminució de pes del gel, que tendia a afonar-la. Aquesta data no s'havia tingut en compte fins ara i han ixit nous resultats despres del estudi realitzat. I la pérdua de gel es molt superior a la que ens pensavem.




La elevació de la base de roques es deguda a l'aprimament de la capa de gel en Groenlandia dese l'Últim Maxim Glaciar, fa uns 21000 anys. Els científics van mesurar aquest moviment d'elevació amb una nova red GPS que té els sensors situats directament sobre la base rocosa.

Groenlàndia estava també coberta per molt més gel que hui, fet que va causar que la litosfera es vegera presionada cap avall. Aquest proces es invertit hui en dia ja que s'ha disminuït la quantitat de gel. No s'havia tingut en compte aquesta informació en investigacións anteriors i es per això que ara els resultats han variat notablement.


Notícia relacionada
Notícia relacionada

1 comentari:

  1. Isabel, hem pareix molt interessant la teva noticia, ja que ens podem adonar dels problemes que podriem tenir la humanitat si el gel als pols s'acabara. Enhorabona! Gràcies

    ResponElimina