dijous, 27 d’octubre del 2016

Mesures urgents per a conservar les espècies autòctones dels rius.

Unes investigacions de l'MNCN han comprovat que la contaminació per nutrients, la salinització, el descens del nivell i l'alentiment del flux d'aigua, així com la destrucció de l'estructura dels hàbitats fluvials, estan fent que les espècies autòctones desapareixquen a causa de la incorporació d'espècies exòtiques. El dels peixos és el grup de vertebrats que compta amb major percentatge d'espècies exòtiques a Espanya. En un nou estudi, els científics proposen millorar la qualitat de l'aigua i restaurar els cursos hidrològics, entre altres mesures.


Últimament el nombre d'espècies natives que viuen als rius ha baixat de forma alarmant, alhora que augmentava la presència d'espècies exòtiques, com el carranc americà d'un color més roig. Els investigadors han pres dades en 530 punts de rius de 15 conques del nord-est d'Espanya, unes pertanyents a la Xarxa Natura 2000, per tant protegides, i d'altres no. "Hem volgut fer una comparativa que ens donés informació de com estan funcionant les àrees protegides i conèixer l'estat de les diferents comunitats de peixos", explica Ignacio Doadrio, investigador de l'MNCN.

Protegir aquests afluents a més beneficia tot l'ecosistema, ja que una població saludable de peixos aporta beneficis a la resta de la comunitat, com als mamífers que s'alimenten d'ells ja les nàiades (musclos d'aigua dolça) que els necessiten com hostes de les larves per sobreviure.


1 comentari:

  1. Raul, pense que has triat un tema per a l'article molt interesant. La meua opinió es que l'has redactar molt correctament i amo un tó professional. Enhorabona.

    ResponElimina