diumenge, 16 d’octubre del 2016

PRÒXIMA B, EL PLANETA VEÍ A LA TERRA QUE PODRIA TINDRE UN OCEÀ


Pròxima Centauri b és un exoplaneta que orbita dins de la zona habitable de l'estel xicotet roig Pròxima Centauri,l'estel més proper al Sol.

Va ser descobert per un equip dirigit per Guillem Anglada-Escudé de la Universitat Queen Mary de Londres amb la col·laboració de l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia, en una òrbita al voltant del seu estel, a tant sols 4.2 anys llum de la Terra.
Que estiga situat en una zona habitable, permet la presència d'aigua líquida en la superfície, condició necessària per a la vida.

Posseeix una massa pareguda a la de la Terra (1.3 vegades major) i orbita al voltant del seu estel cada 11,186 dies a una distància de 0.05 UA.

El planeta està probablement ancorat per marea, amb un costat del seu hemisferi permanentment mirant cap a l'estel, mentre que el costat oposat es troba en la foscor eterna. Tot i això, entre aquestes dues àrees extremes, podria existir una petita zona d'habitabilitat anomenada línia del terminador, on les temperatures poden ser adequades (aproximadament 273 K, 0°C) perquè pugui existir-hi l'aigua líquida. A més, una porció més gran del planeta pot ser habitable si té una atmosfera prou gruixuda com per transferir la calor al voltant del planeta.
Arrel de la seva proximitat, podria ser el primer planeta fora del nostre Sistema Solar en rebre la visita d'una sonda espacial.



NOTÍCIA ORIGINAL


Notícia relacionada


1 comentari:

  1. M'ha paregut una noticia molt interessant ja que he après coses que fins ara no sabia. No sabia que un altre planeta tenia oceà i molt menys que és un planeta veí. He continuat investigant sobre aquesta noticia i he encontrat altre link on pots trobar més informació, et deixe el link per si vols visitar-la.
    http://www.dw.com/es/hallado-un-exoplaneta-similar-a-la-tierra/a-19501143

    ResponElimina