divendres, 5 de febrer del 2016

La UE duplica el límit d'emissions dels vehicles dièsel a la carretera

Els vehicles dièsel que es venguin a partir de 2017 podran sobrepassar en un 110% els límits d'emissions d'òxid de nitrogen (NOx). El Parlament Europeu ha donat suport aquest dimecres la proposta de la Comissió que permet als vehicles dièsel uns límits d'emissions més amplis, que s'enfrontaran amb un nou sistema d'homologació. Aquesta decisió, que es compromet a incloure una clàusula de revisió a la baixa d'aquests marges, arriba després de l'escàndol de Volkswagen. La proposta comunitària, que havia rebut el veto de la comissió de Medi Ambient de l'Eurocambra, ha tirat endavant gràcies a l'abstenció, entre d'altres, dels socialistes espanyols.

Actualment i des de 2007, els vehicles dièsel no poden superar els 80 mil•ligrams d'emissions d'òxid NOx. Després de la decisió de Brussel•les, tots els vehicles s'hauran de sotmetre a noves anàlisis sempre a la carretera a partir de 2017. A més la Comissió marca uns nous límits d'emissions per als vehicles, i ho fa per fases: des setembre de 2017 i fins 2019, els vehicles podran emetre un màxim de 168 mil•ligrams d'emissions de NOX; a partir de 2019 i fins 2022 no podran superar els 120 mil•ligrams. Només en 2023, els fabricants han de respectar els 80 mil•ligrams marcat fa avui nou anys.
La decisió de la UE és una victòria per a la Indústria automobilística, que havia pressionat perquè els marges d'emissions s'elevessin. La proposta que ha sortit endavant avui i es va dissenyar a l'octubre amb retocs a la baixa (per permetre més emissions) a causa de representants de països com Alemanya, França, Espanya o Itàlia, països on la indústria automobilística té prou força.
Sobre el paper, la decisió de Brussel•les suposa elevar els límits d'emissions. A la pràctica, assegura la Comissió, els cotxes contaminaran menys que abans, ja que el sistema que es farà servir per mesurar aquestes emissions s'ajusta molt més a la realitat, Elzbieta Bienkowska. Els nous test sotmeten als cotxes a condicions més semblants a les de la conducció.

El president de la comissió de Medi Ambient de l'Eurocambra, Giovanni la Via, ha assegurat que les emissions reals seran "quatre o cinc vegades" inferiors que les d'ara. Seons ell les noves normes de Brussel•les signifiquen que la indústria estarà obligada a reduir les emissions dels cotxes que posi en funcionament.
Les fallades i deficiències dels test que han de passar els vehicles dièsel per rebre l'homologació es van posar de manifest amb l'escàndol de Volkswagen, que trucaba alguns models per alterar els resultats dels controls en laboratori.
Notícia original

Noticies relacionades
-Volkswagen retarda la publicació de resultats pel cas de les emissions.
-Contaminació del transport aeri a Europa.

Vídeo:

2 comentaris:

  1. Una vegada més s'anteposen els interessos econòmics als ambientals.
    Amb la pèrdua de guanys de la multinacional Wolswagen, la UE ha decidit augmentar a 168 miligrams d'emissions de gasos NOx la quantitat permesa fins ara, que era de 80 miligrams. Aquest fet, des del meu punt de vista, és tot un escàndol.
    Als governs tan sols els interessa mantenir un capitalisme desmesurat i, la resta què?!

    ResponElimina
  2. Una vegada més s'anteposen els interessos econòmics als ambientals.
    Amb la pèrdua de guanys de la multinacional Wolswagen, la UE ha decidit augmentar a 168 miligrams d'emissions de gasos NOx la quantitat permesa fins ara, que era de 80 miligrams. Aquest fet, des del meu punt de vista, és tot un escàndol.
    Als governs tan sols els interessa mantenir un capitalisme desmesurat i, la resta què?!

    ResponElimina