dimarts, 9 de febrer del 2016

La desaparició d’un llac a Bolivia

L’Agència Espacial Europea ha pogut observar la desaparició des de l’espai d’un llac salat a Bolivia amb el minisatélit Proba-V. El llac Poopó era el segon mes extens de tota Bolivia, posseïa una profunditat mitjanada de tres metres la qual s’ha evaporat completament.

Situat en una depressió de la serralada de l'Altiplà, cobria uns 3.000 quilòmetres quadrats,. La seua evaporació deixa als pescadors locals sense sustente i perjudica greument al seu ecosistema.

Aquest minisatélit, el Proba-V,  llançat el 7 de maig de 2013, exerceix una tasca a gran escala:
cartografia la coberta terrestre i el creixement de la vegetació en tot el planeta cada dos dies.

No es doncs la primera vegada que s’ha vaporaritzat aquest llac, l’ultima vegada va tenir lloc en 1994, però els experts temen que tarde molt anys a tornar a tenir aigua o que arribe a no fer-ho.

·Video:






1 comentari:

  1. Hola Alba! Aquesta noticia és alarmant. En aquests temps és quan podem apreciar les dures conseqüències del canvi climàtic, de l'augment de la temperatura mitjana de la terra que ens du a actes com aquest. L'evaporació de rius i llacs no és el més alarmant de tota aquesta situació, sinó que també ho és la fusió dels gels polars que porten a un augment del nivell del mar perjudicant les zones costaneres. Així, tots els humans hem de prendre consciència i aprendre que hem de cuidar el nostre planeta per poder viure-hi en un futur. Espere que no tinguen que passar moltes coses com aquesta fins que ens donem conter.

    ResponElimina